Тиймбилдинг – български традиции, обичаи и дух

Когато правим тиймбилдинг, го правим без да си поставяме ограничения. Така направихме и с първия по рода си български тиймбилдинг „В духа на българските традиции”, който обединява стотици години история и култура.

Месец Юни, 2016 ни посрещна със сърдито време, много контрасти и голямо ново предизвикателство – да осъществим един мащабен проект, който да съчетае в себе си българската история, традиции и обичаи, и да ги пресъздаде за нашите гости чрез тиймбилдинг програма.

Истината е, че да създадеш и развиеш такава програма не е лесна задача, особено, ако искаш да покажеш максимално много и същевременно всеки етап и детайл да е „изпипан” до най-малката подробност.

За щастие, задачата се улеснява, ако имаш най-железния, надежден, креативен и луд екип, който през цялото време да обогатява програмата.

Направихме го и не можем да повярваме колко впечатляващо беше, каква енергия се разстилаше по прясно окосената трева на пистата на хотел „Рила” в Боровец.

От къде започна всичко?

Бяхме изморени и отегчени от тиймбилдинг игрите, които вече многократно бяхме правили. Те се срещат под различни форми при различните партньори, които предлагат тези услуги и са интересни и занимателни, НО…но след като си ги направил веднъж не можеш да предложиш същото нещо и другата година нали? Клиентите ни очакват програмите да се обновяват, особено в развиващия се свят на технологии и комуникация и всеки път да им предлагаме нещо различно, като надскачаме предишния тиймбилдинг.

Това е и причината да развием наши концепции, които да отговорят както на очакванията на нашите клиенти, така и на устрема да създаваме и подкрепяме културното наследство на България. Българският тиймбилдинг е само началото на поредица от нови концепции, които ще предлагаме в бъдеще, водени от желанието да обогатяваме хората със знания и умения.

Концепцията ни за българска тиймбилдинг програма съчетава в себе си игрови елементи, логически задачи, състезания, обединяващи игри, които позволяват целият екип да се впусне в едно общо приключение. Всеки участник, във всеки отбор, трябваше да се включи активно, за да може отборът да просперира. Хората бяха толкова „надъхани” че надхвърлиха очакванията ни. Те демонстрираха отборен и състезателен дух, креативност, адаптивност, артистичност, комбинативност и не на последно място – успяха да опознаят страната ни по-добре.

В големи компании над 100 човека е трудно всеки да познава останалата част на екипа и тийм билдинга е момента това да с случи. Родиха се нови приятелства и здрави взаимоотношения и накрая сложихме черешката на тортата – партито в клуба.

В големи компании, с над 100 човека екип, е трудно всеки да познава всеки и тиймбилдингът е моментът това да се случи. Родиха се нови приятелства и здрави взаимоотношения, и накрая сложихме черешката на тортата – партито в клуба.

Мислехме, че сме ги изморили. Грешахме.

Всяко успешно събитие се крепи на плещите на своите партньори. Нашите бяха повече от фантастични.

Открихме събитието с впечатляваща сцена от Древността, в съчетание с народни танци и песни, заснехме всичко от всички ъгли, включително и от въздуха, предизвикахме всички да дадат максимума от себе си, включихме местни хора, които ни разкриха тайните на Самоков, променихме правилата на футбола и още, и още….

Всичко това с подкрепата на нашите партньори от Хотел „Рила”, които демонстрираха професионализъм във всяко отношение и Borovets Adventure Center, които освен подкрепа по време на събитието, предложиха интересни идеи за дейности в околността.

Благодарим на всички наши партньори.

2017-04-13T17:53:41+00:00