Полезни съвети за всички любители на пътешествията

За да не се превърне дълго чаканото пътуване в кошмар предлагаме няколко удобни решения, които ще ви спестят куп главоболия

Въпреки, че свързваме пътешествията с позитивни емоции това не винаги е така. Да мъкнеш 20 килограмов куфар и 10 килограмова раница не се вмества в нашите представи за почивка, но понякога нямате друг шанс. Отивате на топъл остров, но жената решава да вземе всички летни и половината зимни дрехи – не, за това все още нямаме решение.

За мъжете предлагаме няколко полезни трика, които ще ви спестят скачането върху куфара.

Кабели. Толкова много кабели.

Сложете зарядни и слушалки в стар калъф от очила.
По този начин ще избегнете момента с „разплитането невъзможно”.

Спести място.

Навийте чорапите на руло и ги поставете в резервните обувки, които сте предвидили за пътуването. Така обувките ви няма да приличат на смачкани баници и ще знаете къде да намерите лесно чист чифт чорапи.

За да спестите място навийте дрехите си на руло. Ще се изненадате колко още може да побере куфара ви за още багаж, който жена ви ще се сети да вземе в последният момент.

Ризи

Ако трябва да сгънете риза, така че да не се смачка използвайте парче правоъгълна хартия или таблет, която да поставите в средата и я сгънете около нея.

Лични документи

Направете копие на личните си документи и ги качете на „облак” от който можете да ги свалите в случай, че изчезнат.

Джунджурии.

Копчетата са удобно решение, за да намирате обеците си лесно, а сламката (за пиене) може да се използва като органайзер за колиета.

Винаги имайте резервен план

Сложете резервни пари в празен гланц за устни. Така няма да сте напълно безпомощни, в случай че останете без документи, пари и телефон.

За финал – не забравяйте, че почивката е основно за забавление. Опитайте местната кухня, научете повече за обичаите и традициите на хората живеещи в района.

2017-05-02T09:27:25+00:00